MEDYA OKUR YAZARLIĞI SEMİNERİ

Etwinning Projesi kapsaminda öğrencilere zoom üzerinden medya okur yazarlığı ile ilgili seminer düzenlendi. Türk Milli eğitiminin genel amaçları; Medya Okuryazarlığı programları incelenerek öğrencilere kazandırılması gereken amaçlar tespit edildi. Başlıca amaçlar şunlardır: Medyayı farklı açılardan okuyarak yaşadığı çevreye duyarlı, ülkesinin problemlerini bilen, medyada gördüklerini aklın süzgecinden geçirerek bilinç kazanan; televizyon, video, sinema, reklamlar, yazılı basın, internet vb. ortamlardaki mesajlara ulaşarak bunları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneği elde eden; yazılı, görsel, işitsel medyaya dönük eleştirel bakış açısı kazanan; mesajların oluşturulmasına ve analizine dönük olarak cevap bulmaktan soru sorma sürecine doğru değişim gösteren; bilinçli medya okuryazarı olan; toplumsal yaşama daha aktif ve yapıcı şekilde katılan; kamu ve özel yayıncılığın daha olumlu noktalara taşınması noktasında duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlayan bireyler yetiştirmektir.

28.12.2022 349

28-12-2022