Öğrencilerimiz Hadis Yarışmasında Derece Aldı.

Peygamberimiz’in (s.a.v.) bize en güzel örnek olduğunu bildiren ayet-i kerîme, onu kendimize model almamızı tavsiye et­mektedir. Resul-i Ekrem Efendimiz evinde nasıl yaşardı? Yolda nasıl yürürdü? Gördüğü insanlara nasıl davranırdı? İnsanlar bir yana, hayvanlara, hatta eşyaya karşı nasıl bir tavır takınırdı? Bütün bunları ve daha başka hususları öğrenmemiz, İslamiyet'i doğru şekilde yaşayabilmemiz Allah'ın Rasûlü'nü tanımamıza, Allah'ın Rasûlü'nü tanımamız da hadislerdeki İslam'ı öğrenmemize bağlıdır. Hadisleri okuyup, ezberleyip, öğrendikçe, mükemmele doğru giden yolda mesafeler almaya başlarız. Doğruyu yanlışı ayırt ederiz. Kusurlarımızı fark ederek davranışlarımızı düzeltme yoluna gideriz. İşte o za­man kendimizi hesaba çeker, hatalı davranışlardan uzak durmaya çalışırız. Öğrencilerimizin de Peygamberimizin güzel sözlerini öğrenip hayatlarına ışık olarak tutmaları amacıyla 4. sınıflar arası hadis ezberleme yarışması düzenledik. Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ederek öğrendiklerini hayatlarına uygulamalarını temenni ederiz.

03.05.2024 193

03-05-202403-05-202403-05-202403-05-2024