Okul Müdürümüzün 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Mesajı

Okul Müdürümüz Sayın Hakan ÖZTÜRK'ün Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Mesajı

08.09.2023 306

Değerli öğretmen arkadaşlarım, saygı değer velilerimiz ve çok sevgili öğrencilerimiz,

Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanıyla sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Yeni ders yılında aramıza katılan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına  başarılı bir ders yılı diliyorum. Değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler,

Günümüzde eğitimin önemi her zamankinden daha fazla artmıştır. Rekabete dayalı yeni dünya düzeninde dünya ile yarışabilmek ve ülke olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmek için eğitilmiş insan gücüne ihtiyacımız vardır. Çünkü, günümüz bilgi çağı olup, bilgi toplumu oluşturmak bütün ülkelerin en önemli hedefidir. Bu hedefe ulaşabilmek için çocuklarımıza en iyi eğitimi vermeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi; millî, manevî ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek en öncelikli görevlerimiz arasında yer almaktadır.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, bu yolda en büyük görev sizlere düşmektedir. Sizlerin yetiştireceği nesiller 21. yüzyılın Türkiye'sini şekillendirecektir. Bu yüzden eğitimde amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştırarak bulan, bilgiyi paylaşan teknoloji üreten ve insanlığın yararına kullanan dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir. Ancak bu yolla ülkemiz çağdaş ve uygar dünyanın saygın bir üyesi olacaktır.

Sevgili öğrenciler,

Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur. Yapacağınız çalışmalarla, göstereceğiniz çabayla uygar toplumlar arasına katılma başarısındaki en büyük pay sizlerin olacaktır. Vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğünün, demokrasimizin ve ülkemizin geleceği sizlere emanettir, emanete tüm gücünüzle sahip çıkacağınızdan eminim. Bu duygularla, geleceğe dönük büyük umutlarla başladığımız 2023-2024 eğitim -öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını, ülkemize ve insanlığa başarılar ve güzellikler getirmesini diliyorum.                   HAKAN ÖZTÜRK                                   FATİH İLKOKULU  MÜDÜRÜ